doneaza_v1

Asociația Moto Free Riders și Rock’n Regie organizează, în parteneriat cu Pemotoare.ro, Asociația Club Ford România și Lugera Café, în perioada 22-26 septembrie, campania “Indiferența ucide! Donează pentru viață, investește în viitor!”, campanie ce are ca scop salvarea unor vieți prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România.

Având în vedere că în urma donării se vor obține anumite beneficii (bonuri valorice), echivalentul în lei al acestora (dacă se optează pentru cedarea lor în vederea susţinerii acestei cauze) va fi folosit pentru a oferi unor copii instituționalizați șansa de a ieși din mediul relativ închis în care trăiesc si de a participa la activități interactive, culturale si recreative, sau pentru susţinerea unor copii cu rezultate deosebite la învăţătură (olimpici, câştigători de concursuri naţionale sau internaţionale), dar fără posibilităţi materiale deosebite. Numărul acestora se va stabili în funcție de numărul de donatori (numărul de bonuri valorice donate).

Persoanele care doresc să se implice se pot prezenta în perioada menționată la Centrul de Transfuzie Sanguină București, de pe strada Dr Felix nr. 89 (Piața Victoriei), începând cu orele 7:30.

Persoanele acceptate ca donator trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutate minimă 50 Kg, puls regulat (60 – 100 bătăi/minut), tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi făcut tatuaj în ultimele șase luni, să nu se afle sub tratament pentru diferite afecțiuni (hipertensiune, boli de inimă, renale, psihice, hepatice, endocrine).

Nu pot dona sânge: femeile însărcinate, cele aflate în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală, persoanele care suferă de hepatită (orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie sau alte boli neurologice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, afecțiuni cardiace, psoriazis, vitiligo, cancer, miopie forte (peste -6 dioptrii).

Puteți afla mai multe detalii privind condițiile ce trebuiesc îndeplinite de către cei ce doresc să doneze la adresa: http://ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html

 Vă provocăm să veniți alături de noi pentru a arăta că se poate.

 

1