Asociația Moto Free Riders este partenerul IGPR în campania „Motocicliștii există în trafic”.

Campania, lansată în București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Constanța, Sibiu și Bacău, a început în 12 martie și se va derula pe toată durata sezonului moto.

În prima zi a campaniei, motocicliștii, împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, au pus flyere pe oglinzile laterale ale mașinilor parcate în câte o zonă a celor șase orașe. În fiecare oraș s-a desfășurat și o conferință de presă, la care au fost prezenți reprezentanți ai poliției și motocicliști din Free Riders. In Bucuresti au fost prezenti si vedetele TV Cabral și Dani Oțil, și ei pasionați de motociclete, iar in Sibiu  campionul naţional şi sportiv de performanţă Andy Fazekaş.
La conferințele de presă a fost lansat și spotul campaniei, „Acum mă vezi?”.

Evenimentul a beneficiat și de acoperire în presă, atât centrală, cât și locală.

București:

Radio România Actualități: Campania „Motocicliştii există în trafic” la start (http://www.romania-actualitati.ro/campania_motociclistii_exista_in_trafic_la_start-73833)

Digi24: Poliția face campanie de prevenire a accidentelor împreună cu motocicliștii (http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Motociclisti+campanie+politie+free+riders)
Șoferilor care și-au parcat joi mașinile în apropierea sediului IGPR le-a apărut brusc un motociclist în oglinda retrovizoare. Astfel a demarat o campanie de educare a șoferilor, motocicliștilor și scuteriștilor, lansată de Ministerul de Interne în parteneriat cu asociația moto Free Riders.

Stirile TVR: Teribilismul şi viteza excesivă, cauzele accidentelor în care sunt implicaţi motociclişti (http://stiri.tvr.ro/teribilismul-si-viteza-excesiva–cauzele-accidentelor-in-care-sunt-implicati-motociclisti_57710.html)

RADOR: Campania “Motocicliştii există în trafic” (http://www.rador.ro/2015/03/12/campania-motociclistii-exista-in-trafic/)

B365.ro: Poliția lansează o campanie de prevenire a accidentelor în parteneriat cu motocicliștii (http://www.b365.ro/politia-lanseaza-o-campanie-de-prevenire-a-accidentelor-in-parteneriat-cu-motociclistii_226756.html)

Evenimentul Zilei: Cabral Ibaka și Dani Oțil: ,,Motocicliștii există în trafic” (http://www.evz.ro/cabral-ibaka-si-dani-otil-motociclistii-exista-in-trafic.html)

Constanța:

Ziua de Constanța: Campanie a Poliţiei Române: „Motocicliștii există în trafic” (http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/motociclistii-exista-in-trafic-536858.html)

Radio România – Constanța: Campanie a Poliţiei Române. “Motocicliștii există în trafic” (http://radioconstanta.ro/2015/03/12/campanie-a-politiei-romane-motociclistii-exista-in-trafic/)

Reporter NTV: „Motocicliștii există în trafic”, o campanie de conștientizare a șoferilor! (http://www.reporterntv.ro/stire/motociclistii-exista-in-trafic-o-campanie-de-constientizare-a-soferilor)

Replica: Motocicliştii au ieşit în stradă alături de poliţiştii rutieri: au cerut şoferilor „să împartă drumul” (http://www.replicaonline.ro/motociclistii-au-iesit-in-strada-alaturi-de-politistii-rutieri-au-cerut-soferilor-sa-imparta-drumul-213593)

„Vom face tot ce ne stă în putere pentru a arăta întegii game de participanţi la trafic ce înseamnă un motociclist pe partea carosabilă. Astfel, în perioada următoare vor fi distribuite peste 5.000 de materiale informative participanţilor la trafic din municipiu şi judeţ”, a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa.

Observator de Constanța: GALERIE FOTO/ Atenţie, şoferi! Există şi motociclişti în trafic (http://observator.ro/stiri-eveniment-atentie-soferi-exista-si-motociclisti-in-trafic-302714.html)

Sibiu:

Radio România Cluj: Motocicliştii există în trafic! (http://radiocluj.ro/2015/03/12/politia-sibiu-exclama-motociclistii-exista-in-trafic/)

La lansarea de la Sibiu a campaniei a participat și campionul naţional şi sportiv de performanţă Andy Fazekaş. Acesta le-a transmis o serie de recomandări atât motocicliştilor, cât şi celorlalţi participanţi la trafic: “Am văzut foarte multe situaţii în care copii, tineri care tocmai şi-au luat permisul de conducere, călăresc motoare foarte puternice şi nu prea controlează aceste motociclete. Acestora mă adresez, pentru că aceştia fac parte din păcate din categoria celor care provoacă accidente, nu neaparat din vina lor, dar lipsa unei reacţii datorată unei lipse de experienţă, poate duce la aceste accidente. Deci, atenţie, fraţii mei pe două roţi, lăsaţi-vă timp o lună-o lună jumătate, încet, frumos şi o să ajungem departe. Mesajul pentru şoferi este exact ceea ce reprezintă tema – atenţie, existăm şi noi. Şoferii, după un sezon de iarnă, nu mai sunt obişnuiţi cu imaginea unui motociclist, scuterist sau chiar biciclist care poate să apară în oglinda retrovizoare.“

Ziare.com/Sibiu – Politia sibiana demareaza o campanie nemaiintalnita ce vizeaza motociclistii in trafic (http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/politia-sibiana-demareaza-o-campanie-nemaiintalnita-ce-vizeaza-motociclistii-in-trafic-5361977)

Stiri de Sibiu: Andy Fazekas trece de partea polițiștilor (http://www.stiridesibiu.ro/?p=17401)
Biker-ul sibian Andy Fazekas  s-a alăturat campaniei inițiată de Ministerul Afacerilor Interne  „Motocicliştii există în trafic”, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi motocicliştii.

Bacău:

Ziarul de Bacău: A început campania “Motocicliştii există în trafic” (http://zdbc.ro/video-a-inceput-campania-motociclistii-exista-in-trafic/)

Bacău.net: Campanie de prevenire a accidentelor. IPJ Bacău alături de motocicliștii din trafic (http://www.bacau.net/campanie-de-prevenire-a-accidentelor-ipj-bacau-alaturi-de-motociclistii-din-trafic/)

Pitești:

Foto Press 24: A fost dat startul campanie naționale „Motocicliștii există în trafic” (http://fotopress-24.ro/a-fost-dat-startul-campanie-nationale-motociclistii-exista-in-trafic/)

Argeșul: Poliţia argeşeană, luată cu asalt de motociclişti (http://www.ziarulargesul.ro/politia-argeseana-luata-cu-asalt-de-motociclisti/)
Sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Argeş a fost „asaltat” ieri de mai mulţi motociclişti, reprezentanţi ai unor cluburi de profil din Piteşti şi din ţară. Deşi la prima vedere ai fi zis că sunt membrii „în acţiune” ai unor celebre bande de „riders” din filmele americane, aceştia s-au adunat de fapt la sediul Poliţiei Argeş pentru a participa, împreună cu reprezentanţii de la Rutieră, la o campanie de educaţie rutieră – „Motocicliştii există în trafic”.

Absolut TV: „Motociclistii exista in trafic” (http://www.absoluttv.ro/sport/motociclistii_exista_in_trafic)

Vâlcea:

Realitatea Vâlceană: CAMPANIA ,,MOTOCICLIŞTII EXISTĂ ÎN TRAFIC” (http://www.realitateavalceana.ro/campania-motociclistii-exista-in-trafic%E2%80%9D/)

Viața Vâlcii: Atenție la Motocicliști: (http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/48-prima-pagin/34856-atenie-la-motocicliti.html)

„Este nevoie să ne îndreptăm atenţia şi activităţile de prevenire pe grupurile vulnerabile de participanţi la trafic, iar în această categorie intră şi conducătorii pe două roţi, dar şi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, care demonstrează o abordare mai puţin prudentă a conducerii vehiculelor, care au tendinţa de a subaprecia periculozitatea factorilor de risc. Direcţia Rutieră a iniţiat la nivel naţional şi a pus în practică prin structurile teritoriale campania „Motocicliştii există în trafic”, ca o etapă a demersurilor generale de educaţie rutieră, ce sunt derulate de mai mulţi ani, sub sloganul „Alege viaţa”. Campania se desfăşoară în parteneriat cu Federaţia Română de Motociclism, cu Asociaţia Moto Free Riders, iar pentru realizarea şi promovarea mesajelor preventive s-a beneficiat de sprijinul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi nu numai.!” – subcomisar de poliţie Florian Ioniţă, şeful Serviciului Rutier Vâlcea.

 

„Îmi doresc să ajung la muncă sau să mă pot plimba în siguranță fără să fiu implicat într-o situație neplăcută, să ajung la spital sau să mă plângă prietenii și părinții” – Mihai Cioca, reprezentantul Asociației Free Riders.

108