Asociaţia Moto Free Riders este prima organizaţie non-guvernamentală din România care uneşte amatorii motociclismului pentru a demonstra că viața pe motor înseamnă mai mult decât haine de piele şi zgomot în trafic.

Membrii Asociaţiei noastre dedică timp, suflet şi muncă pentru a reabilita imaginea motocicliştilor din Bucureşti şi nu numai, prin activitățile caritabile pe care le iniţiază şi le susţin. Acțiunile noastre sunt organizate în sprijinul celor defavorizaţi – bătrâni, orfani, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice.

Free Riders inseamna libertate, respect si aplecare catre semeni, catre problemele celor carora viata nu le-a oferit macar un sfert din cat tu, cititorule, poate ca ai. Free Riders este un mod de viata. Live Free, Ride Free!

Prin creşterea responsabilităţii sociale în rândul tinerilor, în special prin încurajarea implicării acestora în activităţi umanitare, membrii Free Riders urmăresc îmbunătăţirea comunicării sociale.

Suntem convinși că acest lucru va duce, în timp, la o societate mai tolerantă şi mai înţelegătoare, sensibilă la nevoile celor defavorizaţi.

Scopul Asociaţiei Moto Free Riders este, de asemenea, de a promova motociclismul şi de a reabilita imaginea motocicliştilor, prin educarea constantă a participanţilor la trafic, indiferent dacă aceştia sunt pe două sau pe patru roţi.

Numeroasele acţiuni umanitare și de conștientizare iniţiate de Asociaţia Moto Free Riders contribuie la viziunea care stă la baza înfiinţării: facilitarea acceptării comunităţii moto de către public şi un parteneriat în trafic bazat pe respect reciproc.

Asociația Moto Free Riders a organizat, în cei patru ani de la înființare, numeroase campanii umanitare și de conștientizare.